![]() |
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Της κακομοίρας... Πιστεύω πως είναι η ταινία με τις πιό πολλές και έξυπνες ατάκες στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου.
![]()
|
![]() |
|
||||
Συγνωμη που θα βλασφημισω αλλα μαλλον ρολο για ολα αυτα παιζει και η ταση μας να θεοποιουμε ο,τι ειναι περασμενο
|
![]() |
|
||||
Δεν απαιτεί κανείς να αρέσει σε όλους, με το αφιέρωμα απευθύνθηκα σ’ αυτούς και είναι αρκετοί, που θεωρούν εκείνες τις ταινίες πολύ ιδιαίτερες. Που τις βλέπουν και τις ξαναβλέπουν και διασκεδάζουν με αυτές.
|
![]() |
|
||||
Αν θεοποιούσαμε ότι είναι περασμένο, θα βλέπαμε πολλές φορές ακόμα και ταινίες του Γαλλικού, Αγγλικού, Αμερικάνικου κινηματογράφου. Ο Ελληνικός κινηματογράφος όμως είναι πολύ ελαφρύς, ότι πρέπει για να κάτσεις στην πολυθρόνα σου και απλά να βλέπεις κάτι ευχάριστο. Επείσης θα θεοποιούσαμε ταινίες του 70 (hippy musicals) τα οποία εγώ θεωρώ απίστευτα βαρετά. Εκεί ο ελληνικός κινηματογράφος κατά την γνώμη μου έκανε μια μεγάαααααααλη κοιλιά.
|
![]() |
|
||||
Πραγματικα ειναι μεγαλο πραγμα να εχεις ακομα κοντα σου ζωντανο κατι που σε μεγαλωσε επι δεκαετιες. Ουτε ειπα οτι δε μου αρεσουν ουτε σας κατηγορησα ολους οτι τις θεοποιειτε (κατι που ενιοτε κανω κι εγω). Αυτο ειναι κατι που λαμβανω εγω απο σχολια και συζητησεις τοσο ειδικων οσο και παρεας.
Απλα γενικοτερα (δηλαδη οχι μονο στον Ελληνικο Κινηματογραφο, αλλα γενικοτερα) με εχει κουρασει αυτη η 'αρχαιολατρεια' που εχουν καποιοι και εξ ορισμου απορριπτουν ολες τις προσφατες καλες δουλειες (που γιατι οχι, εχουν ξεπερασει τις προηγουμενες) ως υποδεεστερες, η (στις εξαιρεσεις) να θεωρουνται καλες μονο και μονο επειδη μπορουν να συγκριθουν με τις παλιες. Ο Καπουτζιδης πχ δε φτουραει μια γιατι απλα ειχε την 'ατυχια' να γεννηθει Καπουτζιδης και οχι πχ Δαλιανιδης. Bλεπε Ιασωνα Τριανταφυλλιδη που ολους τους συγκρινει με Βουγιουκλακη, Λασκαρη και σια και ολοι παιρνουν εξ ορισμου 'τγια' επειδη δεν ειναι εφαμιλλοι Το ιδιο συμβαινει με τα ρημεικ. Ακουω συχνα 'Καλος ο ταδε αλλα που ειναι ο "θεος" δεινα που πρωτοεπαιξε το ρολο;;' Ωπα ρε φιλε, που ζουμε; στα Ομηρικα χρονια (διαβαζω και την Ιλιαδα τωρα και το εχω προσφατο) που θεωρεις την προηγουμενη γενια μας ημιθεους της Χρυσης Εποχης;; και εμεις ανηκουμε στην εποχη της παρακμης, της φθορας και του ευτελισμου που νοσταλγει ολους τους θεους και ημιθεους ηρωες που τοτε περπατουσαν επι Γης;; Κανενας δεν παραδεχεται οτι αυτοι μπορει να εχουν ξεπεραστει απο προσφατες και συγχρονες μας διανοιες και ταλενταρες και γιατι οχι, οτι μπορει η Ναομι Γουωτς να ειναι πιο ομορφη απο την Τζεσσικα Λανγκ στο Κινγκ Κονγκ. Και ο θεος δεινα δεν ηταν τοτε θεος, εγινε τωρα που κουβαλαει 40-50 χρονια στην πλατη του Αν νομιζετε οτι ειμαι εκτος θεματος, μετακινηστε με σε αλλο καινουργιο θεμα ![]()
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 29-08-06 στις 11:25 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
|
![]() |
|
||||
Για τα επόμενα δεν απαντάω, ευχαρίστως να πάμε σε άλλο club για να σου εξηγήσω πόσο ευτυχισμένος είμαι που μπορώ να πηγαίνω πίσω και πιο πίσω και να ανακαλύπτω τον πολιτισμό των προγόνων μου.
|
![]() |
|
||||
![]() Εγω διαφωνω μαζι σου. Ουτε βλεπω ηθογραφικο εργο συγκρισιμο με τις παλιες ταινιες ουτε νομιζω οτι ο κοσμος το αγαπησε γιαυτο, αλλιως θα γινοταν ιδια επιτυχια οι ΣΑββατογεννημενες που ειχαν ιδια συνταγη ηθογραφιας. Ολα τα πιτσιρικια εχουν πορωθει με το ΠΑρα 5 και γιατι; Επειδη πρωτοτυπησε με τροπο που δεν εχει κανει κανενας αλλος ως τωρα: να συνδυασει κωμωδια με θριλερ και να προκαλεσει το κοινο να αναρωτιεται και να προβληματιζεται για ενα μυστηριο
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 29-08-06 στις 11:40 |
![]() |
|
![]() |
|
||||
Πάλι κάνεις λάθος :-)
Αγαπήθηκε το παρα πέντε, κυριως γιατί καταιγισμό από ατάκες, ότι είχαν τα παλιά έργα κατά κακή σου τύχη :-)
|
![]() |
|
||||
Δεν ειχαν μονο τα παλια εργα τετοιες ατακες. Τρεις Χαριτες;; Δις εξ αμαρτειν;; Δυο Ξενοι;; Κοκκινο Δωματιο;;
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 30-08-06 στις 09:49 |
![]() |
|
![]() |
|
|||
Πληροφορίες needed
Θυμάται κανείς κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ή όνομα πρωταγωνιστή ή τίτλο βεβαίως βεβαίως σε μία παλιά ελληνική ταινία (πολύ παλιά) όπου ο κοντόχοντρος κωμικός ηθοποιός στην τελευταία σκηνή της ταινίας εμφανιζόταν σε ένα δικαστήριο όπου τελικά αθωονόταν λόγω βλακείας; Έχω την εντύπωση πως έπαιζε και η Ρίκα Διαλυνά αλλά δεν είμαι σίγουρη...Ευχαριστώ
|
![]() |
|
![]() |
|
||||
Επαιζαν επίσης ο Παπαγιαννοπουλος και η Τσαγανέα.
|
![]() |
|
||||
Αφιέρωμα στον Χρήστο Ευθυμίου
Ο Χρήστος Ευθυμίου (1900- 4 Μαΐου 1971) ήταν κωμικός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Γεννήθηκε στη Λαμία. Ήταν διπλωματούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και το 1929 φοίτησε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου από την οποία και βγήκε αριστούχος μετά τετραετή φοίτηση. Το 1929 έκανε τη πρώτη του θεατρική παρουσία με το θίασο Κυβέλης και μετά διετία προσκλήθηκε ως ιδρυτικό μέλος του Βασιλικού Θεάτρου όπου και υπηρέτησε ως βασικό στέλεχος και ως ένας των πρωταγωνιστών του. Από τη θέση αυτή διέπρεψε ως κωμικός ιδίως σε έργα του Μολιέρου, του Σαίξπηρ αλλά και σε χαρακτηριστικούς ελληνικούς λαογραφικούς ρόλους ελληνικών έργων. Το 1952 τιμήθηκε ιδιαίτερα από τη Γαλλική Κυβέρνηση για την εξαίρετη ερμηνεία του των έργων του Μολιέρου με το παράσημο των Ακαδημαϊκών Δαφνών. Μετά τον θάνατο του Βασίλη Λογοθετίδη το 1960 τέθηκε επικεφαλής του θιάσου του εκλιπόντος δημοφιλούς κωμικού. Δύο χρόνια αργότερα τιμήθηκε με σχετικό παράσημο από τον Βασιλέα Παύλο. Αξιόλογη επίσης ήταν και η παρουσία του στον ελληνικό κινηματογράφο. Οι ρόλοι του στις ταινίες Ο γυναικάς και Ένας βλάκας και μισός είναι αυτοί για τους οποίους μνημονεύεται περισσότερο. Επίσης χαρακτηριστική υπήρξε η επί μακρόν συμμετοχή του σε καθημερινές απογευματινές ραδιοφωνικές πεντάλεπτες "παρλάτες" με την ατάκα "Αχ τι τραβάω!". Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
|
![]() |
|
||||
Ειναι μια καλη ιδεα οποιοι ενδιαφερονται να γραψουν περισσοτερα στις βικιπαιδειες, τοσο ελληνικη οσο και αγγλικη
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|